“HOE KAN WAT DE ANDER ZEGT, WAAR ZIJN?”

Naar Hans Georg Gadamer, Duitse filosoof, die ook zei dat ieder mens het product is van zijn eigen omstandigheden. Hoe waar en hoe actueel!

De tijd is er rijp voor. De tijd is rijp om te luisteren en te leren. Luisteren naar diegenen die zich (al langer) gediscrimineerd voelen en zich niet hebben durven of willen uitspreken.

Ben jij geïnteresseerd in hun ervaringen?  

Wil jij dit gesprek aangaan?

Wil jij reflecteren op jezelf, werkelijk luisteren naar de ander en je eigen waarheid even aan te kant zetten?

Systematische ongelijkheid is verankerd in onze samenleving. Mensen die deel uitmaken van de zogenaamde ‘meerderheid’ zijn zich hier vaak niet van bewust. Zij komen er niet mee in aanraking. Mensen zonder ‘andere achtergrond’, hebben dus nergens last van en handelen tegelijkertijd vaak uit onwetendheid. Over het algemeen kunnen zij dus niet persoonlijk worden aangesproken op deze systematische ongelijkheid. Er kan echter wel bewustzijn over worden gecreëerd en daarvoor hebben we gesprekken met elkaar nodig.

Gesprekken waarin pijn en onzekerheden benoemd kunnen worden, waarin er oprecht geluisterd en gevoeld kan worden en waarin we niet proberen de ander te overtuigen van ons gelijk.

Het gaat om het eerlijk uitwisselen van ervaringen en het open luisteren. Dat is namelijk wat er nodig is. Dit is het begin van de verandering waar de wereld zo hard aan toe is.  

Het is ontzettend belangrijk, als wij een samenleving willen waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Als samenleving worden we daar sterk en weerbaar van. 

Jouw organisatie kan hieraan bijdragen door zich open te stellen voor dit soort gesprekken. Het brengt mensen op de werkvloer dichter bij elkaar.

Dus: Wil jij een stap zetten? Wil jouw organisatie deze openhartige gesprekken voeren?

Ik begeleid deze gesprekken graag. Ik ken beide kanten van de medaille en ben in staat faciliterend en niet-oordelend op te treden. Deelnemers ervaren door mijn energie een openheid en vrijheid die essentieel is voor het uitwisselen van dergelijke ervaringen. Mensen komen hierdoor vaak nader tot elkaar, omdat ze elkaar spreken op een niveau dat anders niet zo vaak voorkomt. Voor velen is dit een zeer verrijkende ervaring. 

Is je interesse gewekt? Neem contact met mij op om te bekijken hoe dergelijke gesprekken jouw organisatie verder kunnen helpen.

yvonne@inclusioninc.nl, www.inclusioninc.nl