over mij

mijn kracht

Mijn naam is Yvonne Moonen en mijn kracht ligt in het feit dat ik twintig jaar bedrijfsleven combineer met interculturele sensitiviteit en ‘lastige onderwerpen’ bespreekbaar weet te maken.

Uit ervaring weet ik waar de gevoeligheden liggen en door hiermee rekening te houden krijg ik vaak het vertrouwen van anderen.

Voor mij is inclusiviteit altijd prominent aanwezig geweest in mijn studie en werk. Ik vind het belangrijk dat ieder mens op waarde wordt geschat en niet als ‘label’ wordt gezien; dat we de stereotypering van individuen tegengaan, waardoor iedereen de vrijheid voelt zich maximaal te ontplooien.

Het gaat mij erom dat we mensen ‘met een andere achtergrond’ proberen te begrijpen en dat we leren in onze veranderende samenleving op een prettige manier met elkaar om te gaan.  

Omdat ik het belangrijk vind dat dit begrip ook plaatsvindt op de werkvloer, omdat ik geloof dat organisaties én de samenleving hier uiteindelijk beter van worden, en omdat ik houd van samenwerken met organisaties die hierin een stap willen zetten, werk ik met Inclusion Incorporated aan deze missie.

Multicultureel gezin

Omdat ik ben opgegroeid in een multicultureel gezin, is het voor mij een tweede natuur om zaken van meerdere kanten te bekijken en ervan uit te gaan dat er meerdere zienswijzen zijn. Daarnaast hebben het jaar dat ik op mijn 14e in Saoedi-Arabië heb gewoond en de vier jaren met mijn eigen gezin in Shanghai, mij verrijkt op het gebied van interculturele sensitiviteit en bijbehorende competenties.

Kennis over de Islam

Na 9/11 kwam ik tot het inzicht dat ik het niet goed vond gaan met de Nederlandse samenleving. Mensen met een islamitische achtergrond werden aan de kant gezet, hun religie werd zwartgemaakt. Ik besloot hierop mijn commerciële baan op te zeggen en islamitische theologie te studeren. Mijn doel: te leren waar de islam voor staat en hoe moslims in Nederland hiermee omgaan. Dit geheel heeft mij gebracht waar ik nu sta: kennis over de islam; kennis over moslims in Nederland en de vaardigheid om lastige onderwerpen met elkaar te bespreken. Ik heb een goed netwerk opgebouwd binnen de verschillende islamitische gemeenschappen, waardoor ik nog steeds van dichtbij verhalen hoor over hun levenservaringen en zienswijzen.

Baan bij de VU

Als Projectleider Diversiteit bij de Vrije Universiteit heb ik veel ervaring opgedaan met diversiteit op de werkvloer en heb ik inzicht verkregen in de veel voorkomende knelpunten binnen een organisatie. Kortom: ik ben academisch geschoold, kan goed op verschillende niveau’s communiceren, heb de kennis en ervaring om met verschillen om te gaan en heb een ‘hands-on’ mentaliteit. Om verandering voor elkaar te krijgen, is het niet genoeg om er alleen over te praten. Het is vooral een kwestie van doen, de moeilijke gesprekken met elkaar aangaan en daarin kan ik uw organisatie goed ondersteunen.

“Inclusie als normaalste zaak van de wereld.”

Stuur mij een bericht